Motiváció- csokor minden tantárgyhoz, példákkal

Posted On: Wednesday, May 19th, 2010 at 19:26

és egyéb turpisságok, amire a diákok rácsodálkoznak

Azokat fogom említeni, amit használok, és főleg azt, amit én készítettem. Át lehet természetesen minden tantárgyhoz alakítani. Én matematikából is hasonló kincsekkel dolgozom. Képeket mellékelek hozzá, de megadom azokat a helyeket, ahol ez és még sok más (témában és szerzőtől is) megtalálható. Talán már többen modják- akik ismernek- ez is SMART. Naná! Mondom én :)

Nagyon örültem, hogy sok blogban találkoztam hasonlóakkal, sőt számomra ismeretlenekkel. Még azzal vagyok adós, hogy miért nem mindent a netről használok. Órán gyakran lassú, vagy nincs net, tehát ez az egyik ok. A másik, hogy vannak kész dolgok, de az nem biztos, hogy pont az, ami kell nekem, és nem biztos, hogy magyar.

Motiváció Elkészítés
Most figyelj!ötlet: http://www.

tanariotlettar.hu/

Power point- Általában 5 kérdésre kell választ adni 

Puzzle (SMART Notebook szoftver 10.6 ) és PhotoFiltre program

http://www.iot.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=269:puzzle-minden-tablaszoftverben-sajatkezueleg&catid=144:csinald-magad&Itemid=219)

vagy Jigs@w Puzzle (működik interaktív táblán, de nem lehet hivatkozással csatolni) zenét lehet alá tenni, és nem időigényes http://www.tibosoftware.com/

esetleg laminált lap

 

Az internetről: Letöltés pl.:http://www.cyke.com/piano.swfhttp://svt.se/hogafflahage/hogafflaHage_site/Kor/hestekor.html
Aktívtáblás szoftverek

Interaktív tábla

(SMART Notebook szoftver 10.6 és   

Lesson activity toolkit 2.0 ), pl nevezd meg, válogasd szét, melyiket a háromból, keresd a párját, anagramma, címkézd fel,  (a SMART nem kezeli a magánhangzók ékezeteit)

 Fiúk- lányok(más csoportosítás is lehet)versenye   Előre készítsünk a tananyag felhasználásával(lehet új, vagy ismétlő) feladatlapot, vagy kivetíthető feladatsort.Készíthetünk hozzá játéktáblát. (pl: Szófoci) 
 Dominó  

Előzőleg kell elkészíteni, célszerű laminálni. A zenetörténeti dominónál a Zeneszerző fotója, neve és néhány műve található. Célszerű laminálni. Megjelent ez is egy kiadványban: “Játékkal, játékosan“, részletesebb útmutatóval.

Keresztrejtvény  itt csak a megoldást mutatom, de a program az üres játékmezőt és a kérdéssort is megadjaEclipse – letölthető keresztrejtvény készítő szoftver azért jobb, mint a SMART, mert TUD magyarul.
Társasjáték

 

A sok- sok motiváció szeletke összeállhat egy valódi társasjátékká. Imádják! Szerintem így a tudást hamarabb megszerzik, ésre szem veszik, hogy tanulnak!

   

 

A puzzle sablon letöltési helye:

http://images.google.hu/imgres?imgurl=http://www.biddingtons.com/content/images/puzzletemplate.jpg&imgrefurl=http://www.biddingtons.com/content/myartkaprov.html&usg=__cX2hUSJTXqZ_fpNy3yGb89U3qp0=&h=494&w=450&sz=20&hl=hu&start=7&sig2=yUUJLlE_VDB7G1cuDvwL0Q&um=1&itbs=1&tbnid=buVd18WcrH1b0M:&tbnh=130&tbnw=118&prev=/images%3Fq%3Dpuzzletemplate%26hl%3Dhu%26safe%3Dactive%26sa%3DN%26um%3D1&ei=DotoS8KhFY_ymQPwusjaBg

Ahol munkáim és másoké is (interaktív táblás) megtalálhatók:

http://www.lsk.hu/smart/edu/tananyagpiac.html

http://www.muszakikiado.hu/letoltesek/iv__oitk___kiemelkedo_palyam/?main_menu[main_menu][item]=67

 

Categories: Tapasztalatok, ötletek

2 Responses to “Motiváció- csokor minden tantárgyhoz, példákkal”

  1. csnemarti says:

    Nagyon ügyes vagy, gratulálok az óráidhoz! Sokat dolgoztál előtte-utána-közben, jár a pihenés is számodra, de mivel elég régóta ismerlek: további jó Smart-ozást puszi, Csné Márti

  2. Szederné Tóth Zsuzsa says:

    Köszönöm :) Még nincs vége, “tartozom” még néhány órával + az e -guide- dal, és persze folyton jönnek az ötletek. Kell a pihenés is, őszintén bevallom, nagyon elfáradtam. De ez az elfáradás megelégedettséget is adott. Kellemes nyarat, puszillak!

Leave a Reply

*
FireStats icon Powered by FireStats